woensdag 11 augustus 2010

Bulk van de bezuinigingen bij de zorg

11 augustus 2010

Formatiepartners VVD en CDA willen flink bezuinigen op de zorg. Volgens de Volkskrant wil de VVD 6,6 miljard euro bezuinigen op de zorg en het CDA 3,1 miljard. De krant baseert zicht op een vertrouwelijk overzicht van het ministerie van Financiƫn.

Met name in de AWBZ willen VVD en CDA de kosten beteugelen. Beide partijen willen wel het zorgpakket uitkleden, waar bij de VVD veel verder gaat dan het CDA, zo schrijft de Volkskrant. De liberalen willen onder meer maagzuurremmers uit het basispakket, het eigen risico bijna verdubbelen en ook de huisarts onder het eigen risico brengen. Het CDA houdt het op een verhoging van het eigen risico met twintig euro.

Marktwerking

Beide partijen denken daarbij geld te kunnen besparen door meer marktwerking, bezuinigingen op de huisartsenzorg, en goedkopere medicijnen laten voorschrijven.

PVV

Voor de derde gesprekspartner PVV leggen deze maatregelen veel gevoeliger. De cijferreeksen die nu bij de onderhandelaars liggen, laten zien dat CDA en VVD drie tot vier keer meer bezuinigen in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg dan de PVV wil. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten